Miniatuurrozen en patiorozen

Rosarium Lottum heeft de beste potroos

Rosarium Lottum heeft beste potroos. Tijdens de Week van de Potroos vond dit jaar voor het eerst een officiële VKC-keuring plaats. Deze werd gehouden op dinsdag 23 juni 2009. Gistermiddag reikte burgemeester Kees van Rooij van Horst aan de Maas de prijzen uit aan de winnaars.

In totaal streden 110 inzendingen om de winst in vier verschillende categorieën. Voor de totaalpresentatie dongen drie bedrijven mee naar de overwinning. Rosa Mundo uit Meerlo eindigde op de derde plaats met 7.50 punten. Vosbeek & v.d Berg uit Lottum zette ook bij de presentatie hun beste beentje voor. Dit leidde tot een tweede plaats met 7.8 punten. Het Rosarium uit Lottum scoorde met 8.0 punten het beste bij de presentatie. Er was gekozen voor het thema “Sneeuwwitje en de zeven dwergen”. Het thema/idee fungeerde volgens de jury als eye-catcher, daarnaast werd een kwalitatief goed en breed sortiment getoond. De presentatie van Rosarium Lottum werd beloond met de 1e Prijs Presentatie Rosa pot.

Overige categorieën

In de categorie 5 potrozen (vensterbankplanten) werden 30 inzendingen tentoongesteld van drie inzenders. De jury sprak van een goede kwaliteit. Winnaar was de zuiverwitte Icy Jewel, die een mooie bloemvorm had en stevige uniforme planten. Dit resulteerde in een score van 9.25 punten en de prijs voor “Beste Potroos”.

Bij de terrasrozen was er dit jaar volgens de jury sprake van een zeer goede afzet, echter was er slechts een vrij smal tentoongesteld assortiment tijdens de show. De beste terrasroos tot 5 liter werd de geelbronskleurige roos Suntan van J.D. Maarse & Zonen BV uit Aalsmeer.

Bij de terrasrozen > 5 ltr. was de verscheidenheid van typen zichtbaar in de top. De beste troef van Vosbeek & v.d. Berg was de rode heesterroos Dacapo. De wat grotere bloem, prachtig glanzend blad, mooie blad/bloem combinatie en bossige planten zorgden ervoor dat de eerste plaats en ‘Beste Roos in pot > 5 ltr’ met 8.38 werden veiliggesteld.

  • Hét adres voor al uw kwaliteitsrozen
  • Vakkundig en vrijblijvend advies
  • Bron van inspiratie
  • Prachtig assortiment tuinrozen

Momenteel weer vol op keuze uit in pot opgekweekte rozen af te halen in ons verkoopcentrum Rosarium Lottum. Wij zijn 7 dagen per week geopend, dus ook op zondag! U bent van harte welkom! Potrozen kunnen jaarrond geplant worden. Online bestellen van kale wortel rozen ( dwz zonder aarde en zonder pot ) in webshop is mogelijk vanaf medio oktober tot medio april ( e.e.a. afhankelijk van het weer) Ook met Hemelvaart en Pinksteren geopend van 11-16.30 uur

Bekijk onze webshop