Rozen planten in uw tuin

Rozen in pot opgekweekt zijn het hele jaar door verkrijgbaar bij Rosarium Lottum. Voordat u uw keuze maakt is het van belang dat u zich goed oriënteert in de verschillende variëteiten aan rozen. Met name de geur, kleur en bloemvorm zijn vaak smaakgebonden. Het beste kunt u dan ook eerst een kijkje komen nemen in ons Rosarium waar u de meeste soorten in het “echt” kunt komen bewonderen en beoordelen op gezondheid en bloeikracht. Dit geeft een heel andere beleving dan wanneer u een roos uitzoekt aan de hand van een foto. Veelal is uw uitgezochte roos in pot opgekweekt op voorraad en kunt u deze meteen kopen voor directe aanplant.

Rozen met kale wortel

Het hele assortiment rozen met “kale wortel” is verkrijgbaar vanaf medio oktober tot medio/eind april en kan eventueel ook per post verstuurd worden. U kunt het hele jaar door via de webwinkel uw “kale wortel” rozen bestellen. Deze rozen worden dan voor u gereserveerd en in het najaar of voorjaar uitgeleverd. Indien er vorst optreedt versturen wij geen rozen. Uiteraard kunt u uw bestelling ook gewoon op ons bedrijf ophalen. Wel is het raadzaam dat u de rozen dan vooraf bestelt, zo bent u er zeker van dat de bestelling voor u klaar ligt als u deze komt ophalen.

Het planten

Rozen met een kale wortel kunnen geplant worden tussen oktober en eind april.
Rozen in containerpotten kunnen het hele jaar door geplant worden, mits de grond vorstvrij is.
Rozen groeien in bijna iedere tuin, als de grond maar goed bewerkt is en de noodzakelijke voedingsstoffen bevat. Het omspitten van de grond en het inbrengen van organische meststoffen zoals koemest, gedroogde koemest is goed voor alle grondsoorten. Op lichte zandgrond verteert de organische mest veel sneller dan op zware kleigrond, hier moet men met planten rekening mee houden.

  • Hét adres voor al uw kwaliteitsrozen
  • Vakkundig en vrijblijvend advies
  • Bron van inspiratie
  • Prachtig assortiment tuinrozen

Momenteel weer vol op keuze uit in pot opgekweekte rozen af te halen in ons verkoopcentrum Rosarium Lottum. Wij zijn 7 dagen per week geopend, dus ook op zondag! U bent van harte welkom! Potrozen kunnen jaarrond geplant worden. Online bestellen van kale wortel rozen ( dwz zonder aarde en zonder pot ) in webshop is mogelijk vanaf medio oktober tot medio april ( e.e.a. afhankelijk van het weer) Ook met Hemelvaart en Pinksteren geopend!

Bekijk onze webshop